4 saker du antagligen inte visste om kontorshotell

Först och främst, låt oss bara säga att allt i denna värld är fullt av överraskningar. Nu när du vet alla grundläggande saker om samarbetsplatser finns det några fakta som helt enkelt är otroliga. Allt har en överraskning, även ett kontorshotell Odenplan har det också. I den här artikeln har vi samlat in flera undersökningar från olika webbplatser, men vi sorterar ut med 5 av de mest ovanliga fakta om samarbetsplatser. Här är fem saker du antagligen inte visste om samarbetsplatser.

Hälsosamt att jobba i ett kontorshotell? Möjligtvis

Okej, låt oss ställa en enkel fråga, vet du att stress kan leda till en sjukdom? Stress ger massor av sjukdom, som huvudvärk, feber och till och med ångest. Du kan helt enkelt gå till ett samarbetsplats och jobba där. Enligt vissa källor är det cirka 70% som arbetar i ett samarbetsrum som har sagt att de är friska.
Varför då? Du kanske frågar, otvivelaktigt, det finns så många underhållningar du kan göra för att undvika stressen du får på ett normalt kontor. De flesta samarbetsplatser ger till och med en plats att koppla av på sitt kontor för att förhindra oönskat stämning på kontoret. Kom ihåg att negativa stämningar bara skulle orsaka mer stress, mer stress skulle orsaka en sjukdom och mer sjukdom innebär mer improduktivitet.

Minderårig? Inte riktigt

Vet du att nästan 80% av medarbetarna är under 40 år? Låt oss ge dig en enkel sak att göra, besöka alla kontorshotell du vill, titta sedan på alla dessa ansikten, vi vill att du ska bedöma deras ålder genom att bara titta på dem. Vi garanterar att nästan alla människor som arbetar i ett samarbetsplats är under 40 år. Varför då? Du kanske frågar, det beror helt enkelt på att antalet människor som går till en samarbetsplats är mestadels unga företagare,
frilansare och så vidare.

Dessa unga människor eller så kallade millennials är de som strävar efter att skapa en ny arbetsmiljö, där vi egentligen inte behöver bära dessa kostymer och slipsar för att gå på jobbet. Kulturen med kontorshotell har varit riktigt flexibel och beundransvärd om du läser den föregående bloggen, detta är det främsta skälet till att millennials går till kollegor och de har lärt sig att arbeta professionellt kan göras var som helst, det behöver inte nödvändigtvis vara på ett företags sätt.

Kontorshotell? Nytt? Vi tror inte det

Enligt en artikel finns det cirka 14 000 samarbetsplatser världen över 2017, otroligt va? Det är inte ett nytt företag längre, vissa säger att kontorshotell är en ny verksamhet som pågår.Egentligen är det inte, bara titta på det antalet, det är enormt! Du kan säga att det är litet under 2011 där det bara var ett tusen kollegor.

Det finns över tusentals samarbetsplatser världen över, vi har bara inte upptäckt dem alla ännu. Nu skulle vi inte kalla något som har många grenar en ny sak, eller hur? Detta faktum skulle också ha en relation till nästa faktum.

Fler frilansare och egenföretagare i framtiden?

Hur många frilansare och unga företagare finns det idag? Mycket rätt? Hur mycket skulle det vara i framtiden? Definitivt kommer fler att komma men hur mycket? Föreställ dig 40% över hela världen inom en snar framtid, föreställ dig hur mycket människor, hur många företag skulle det finnas? Visst säkert dominerar företagskontoret marknaden nu, men inom en snar framtid?

Mer kontorshotell innebär att fler företagare kommer in rätt? Nåväl i 6 års varaktighet mellan 2011 och 2017 har antalet samarbetsplatser ökat med 17x, det är en enorm skillnad, skulle du inte säga det?

Så vad tycker ni? Är några av er förvånade över fakta ovan? Eller är fakta för gissa? Låt oss veta!